Woudenberger krijgt lintje voor duurzaamheid

Op Duurzame Dinsdag 6 september ontving Woudenberger Folkert van der Molen een duurzaam lintje voor zijn inspanningen. Minister Marja Bijsterveldt van Onderwijs speldde het lintje bij de Woudenberger op in de Oude Zaal van de Tweede Kamer. Ook oud-milieuminister Jacqueline Cramer ontving dit lintje. Van der Molen is al geruime tijd werkzaam in de wereld van duurzaamheid, met de focus op duurzaam ondernemen.

Van der Molen is duurzaam ondernemer van het eerste uur en al 25 jaar actief als adviseur en marketeer op het gebied van milieu en duurzaamheid binnen en buiten DHV. Hij is initiatiefnemer en inhoudelijk organisator van het Nationaal Sustainability Congres (NSC) dat dit jaar zijn 12e editie beleeft en inmiddels het jaarlijks grootste evenement in Nederland is op het gebied van duurzaamheid. ,,Dit evenement trekt inmiddels meer dan zeshonderd bezoekers en kent zowel nationale als internationale sprekers. De doelgroep is zowel de overheid als bedrijven”, aldus de gedecoreerde. Van der Molen is ook jurylid van de Trouw Duurzame 100, manager van diverse websites en social media platforms op het gebied van duurzaamheid. Op zijn websites www.duurzaam-ondernemen.nl, www.duurzaam-beleggen.nl en www.duurzaamheidsverslag.nl ziet men wat je concreet kan doen om de wereld een beetje beter te maken.

,,Ik wilde graag wat met milieu en natuur gaan doen toen ik mijn studiekeuze maakte. Na mijn HBO opleiding Milieukunde ben ik bij DHV in Amersfoort gaan werken. Mijn kracht ligt denk ik in het signaleren van nieuwe trends in duurzaamheidsland en het hierop inspringen. Ook vanuit mijn christelijke perspectief vind ik dat we meer oog moeten krijgen voor duurzaam leven en werken. Op dit moment consumeren we drie planeten terwijl we er maar één hebben. Ik zie een rol voor iedereen maar zeker ook voor christenen om Gods schepping te behouden als rentmeester”, licht Van der Molen toe.

(gedeeltelijk overgenomen uit De Woudenberger)

Klik hier voor het nieuwsbericht vanuit DHV

Comments are closed.